Dinler | Konular | Kitaplar

Dinlerarası diyaloğu hangi boyutta inanıyorsunuz



49 yorum

Anket hakkında eleştiri

Ne yazık ki dinler arası diyalog konulu anketinizdeki 5 seçenek de aynı kapıya çıkıyor. Hoş aslında dinler arası diyalog diye bişey olmaz insanlar arasında diyalog olur. Ama bu cevap şeçenekleri içinde "evet dinler arası diyalog olabilir" tarzı basit bir cevabı bile koymaktan imtina etmişsiniz. Ne diyim artık.

28.10.2008 - Misafir

dinler arası diyalog

papa jean paul yanlış yazım olabilir. derk i dinler arası diyalog orta doguyu hristiyanlaştırma çalışmasıdır. bu gerçekler ortada iken nasıl olurda buna hizmet edilir.
gerekli kaynakları yakında siz değerli dostlarımla paylaşacağım inşaallah.
hayırlı günler.
böyle bir siteden dloyaı yetkililere teşekkür ederim.

05.11.2008 - turangokspecial

site için teşekkürler

Öncelikle bu anketteki şıkları yazan kişiye teessüflerimi bildiriyorum. ne alakasız ne anlamsız şıklar. Dinler arası diyalog her ne kadar orta dogu ve doğuyu hıristiyanlaştırma projesi olursa olsun dinimiz hak din ise ve dinimizde izah edilemeyecek hiçbir konu yoksa korkulması veya uzak durulması gereken birşey olduğunu düşünmüyorum. Ancak şu kanaatteyim ki dinler arası diyalog halkın üstleneceği değil konunun uzmanı olan kişilerin ilgileneceği bir konu olduğunu düşünüyorum. çünkü karşı tarafta bunu en az 40 yılını kiliseye vermiş papazlar götürüyorlar. ayrıca Dinler arası diyalogu karşı dinlere atılmış bir gol olarak nitelendirmeye çalısan bir din mensuplarına (her ne kadar inanacakları tanrı ve sayısı konusunda anlaşamamışta olsalar) kendi dinlerinin de bir din olduğunu ve bizim buna saygı duydugumuzu onların da en azından bizi bir din olarak görmelerini( bizim tabiki böyle bir şeye ihtiyacımız yok) istemek en doğal hakkımız olsa gerek. bunun yanı sıra bazı iddialı müslümanların: Dinler arası diyalog sonucunda onların bizi övmelerini bizi hak din olarak görmelerini sizin dininiz muhteşem ancak biz yinede hıristiyanız demelerini istemeleri en başta cahillik dahada ötesi saflık olacaktır. herkes kendi dinine inansın karşı tarafa saygı duysun yeter. saygılarımla

20.11.2008 - furkan

kavram hatası

Dinler arası diyalog diye bir şey yok.Olsa olsa kafirlerle diyalog olur.

22.11.2008 - Misafir

kafirler demekle ne demek

kafirler demekle ne demek istediğini anlamadım ama islamiyetin varoluş nedeni ile günümüz müslümanların yada islam ülkelerinin yaşam veya insanlığa bakış açısı hiçde insani değil iranın kendi iktidarına aykırı insanları halk arasındavinçle idam etmesi suudilerin kendi çıkarlarını korumak için kendi birinci sınıf olmayan insanların kafalarını halka açıkalanlarda kesmesi saddamın bir defada beşbintane kürt insanını yok etmesi sizce kafirlik bu deyilmi tek allaha iman etmiş hiçbir mazlum yada hümanist insan kafir deyildir

08.12.2008 - platon

Anket Hakkında

Merhabalar,
Hazırlamış olduğunuz internet sitesi oldukça güzel. Çalışmalarınızın muvaffakiyetle devamını dilerim.
Dinlerarası diyalog anketiniz teknik olarak hatalı, yönlendirmeye matuf olmuş. Daha hakkaniyetli bir çalışma yapılabilirdi. Benim uzun yıllardır bu konularda okuyan, düşünen, yazan biri olarak diyalogdan anladığım; İslam bağlılarının misyon olarak tüm insanlığa, tüm dinlere ve mensuplarına -onaylamasa bile- saygı duyması. İnsan olma ortak paydası altında toplanabilme. Anlamadığım nokta ise; Rahmet ve hoşgörü Peygamberini, sevgi dini İslam'ı neden bu kadar uzlaşmaz, diyalog karşıtı göstermeye çalışılır, ve birileri bu insanların tam istediği gibi davranır.
Gerçek Bilgi Allah -katın- dadır.

26.12.2008 - Halidun

Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog diyebilmek için, önce söz konusu din mensuplarının, belirgin, farklı özelliklerini içeren bir tanım yapılmalıdır.

İnsanların dilleri ve tenleri onların farklı insan olduğu anlamına gelmez.

ALLAH bölücü değildir. Deneme yanılma yönteminide kullanmaz.

Dinler denilen kavram DİN'in güncelleme örnekleridir.

Dört ve sonrası güncellemelerin, yetkiside yeteneğide, DİN kitaplarının ışığı altında insana verilmiştir.

16.01.2009 - Misafir

ankete eleştri

anketteki şıkları düzenleyen kişi veya kişilerin diyaloğa karşı oldukları gayet net bir şekilde ortadadır.
peki ben bu arkadaşlara sorarım : diyalog kurulmadan gayri müslimlere bu din nasıl anlatılır? ( diyaloga girenlerinde onları dost edinmediklerine inanıyorum)
diyaloğu eleştiren arkadaşlara soruyorum Allah rızası için birgün kapı kapı dolaşıp dininizi bilmeyenlere anlattınız mı? bakın size yaşanmış bir olay anlatayım. Yurtdışında kapı kapı dolaşan bir hristiyan bayan bizim bir müslümanın kapısını çalar ve birkaç dakika müsade ederseniz size birşeyler anlatacağım deyip dinini anlatmaya başlar. konuşması bitince bizim hanım abla bende dinimi anlatayım der ve anlatmaya başlar ve bu sayede o hristiyan müslüman olmaya karar verir (ve daha sonra müslüman olur.)sonradan müslüman olan bayan bizim ablaya derki madem hak dinin mensubusunuz neden hak dininizi yaymak için kapı kapı dolaşmıyorsunuz.( müslüman oluncada kapı kapı dolaşıp islamı anlatmaya başlar.)
şimdi soruyorum yine bu arkadaşlara siz hak dininizi anlatmak için kaç tane kapı dolaştınız?
tamam aramızda münazaralar yaparak imanımızı pekiştirelim ama bu din bütün insanlık için inmiştir ve müslümana düşen görev de bu dini bilmeyenlere anlatmaktır ( illaki kendi dininde inat edecekler olacak) ama bizim görevimiz anlatmak.
bir soru daha diyaloğu eleştiren arkadaşlara siz islamı anlatmak için hangi yolu kullanıyorsunuz ?

19.01.2009 - Misafir

hayat çok güzel!

Sanırım dinler arası diyalogdan anladığınız farklı dinlerden bir yada birkaç insanın biraraya gelerek hoş sohbet birkaç muhabbetten sonra birer kahve içip polyannavari ayrıldıklarıdır.Üzgünüm ama onların hiçbiri polyanna değil...Bu konuda geniş çaplı bir araştırma yaptım ve diyaloğun hak olduğunu düşünürken batıl olduğunu gördüm.Eğer siz de bir araştırma yaparsanız anket sorularının ne kadar yerinde olduğunu göreceksiniz;şayet yorumunuzdan ve örneğinizden anlaşıldığı üzere ferdi bulunduğunuz zümrenin etkisinde kalmaksızın bir araştırma yapabilirseniz....Bu arada başlangıç olarak size BAKİ ADAM'ın HRİSTİYANLIK VE YAHUDİLİK AÇISINDAN DİĞER DİNLER adlı kitabını tavsiye ederim.Dinlerin diyaloğu malesef bir zümrenin anladığı o irşad ve tebliğ demek değil;orta yerde daha doğrusu güçlü olan ve diyaloğu değil monoloğu sürdüren tarafın istediği yerde durup onun istediği şeyleri yapmaktır.Zaten kültürlerin tanışması yada dinlerin birbirlerini tanımaları gibi masumane bir fiile kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.Bizden bazılarına göre bile amaç bu değilken(tebliğ olarak düşünenler için söylüyorum) onlardan bunu beklemek düşüncesizlik olacaktır.Zaten adamlar tam donanımlı bizim gibi nükleer silahlara kılıç çekmiyorlar vesselam....

28.01.2009 - Misafir

o sizin söylediğinizden

o sizin söylediğinizden farklı bir amaç taşıyan bir diyalogdur bu dinlerarası diyalog denen şey. sizin kastettiğiniz ise tebliğ'dir.

15.02.2009 - Misafir

bence çok yanlış

bence çok yanlış düşünüyorsun.herkez mezhep ayırmadan kardesçe yaşayıp konuşabilirler..............

20.02.2009 - Misafir

DİNLER ARASI DİYALOG ANKETİ

anket dediğimiz yöntem her görüşten insanın fikirlerine yakın şıklar sunmalı ki güvenilir, objektif ve inandırıcı olsun. maalesef bu anket tamamen bir görüşün dayatması şeklinde olmuş. dolayısıyla farklı düşüncelerin ve fikirlerin yansımalarına izin verilmemiş. tüm şıklar olumsuz bir kapıya çıkıyor.
diyalog taraftarı olan insanlar zan altında bırakılarak dini düşüncelerinden şüpheyle bakılır bir pozisyonda kalıyor. halbuki kendi dinine ve bilgisine güvenen ve bunu kurumsallaştırarak başka din mensuplarına mesaj iletme kaygısında olan bir zihniyet neden yok sayılır? dikkatinize...

27.02.2009 - CEM SAKAR

zaten din diye birşey yoktur

zaten din diye birşey yoktur ki dinler arası diyalog olsun.25 bin yıllık insanlık tarihinde onlarca din tasvir edilmiş.son olarak islam yazılmış ve sonra hızla değişen çağlarla beraber din tarihi islam la bimiştir...islamın tarihi zaten 1400 yıllık.peki ya kalan yıllar ne olacak.antik dinler bile (örneğin antik yunan inaşışları) çok gerçekci anlatılırken neden islam yada hristiyanlık yada musevilik böyle bir anlatım içinde olmasın. bence allah dünyaları ve insaları yaratmış fakat bunları kendi dengeleri içinde serbest bırakmıştır...din vicdan ve allaha ait olma çabasından başka birşey değildir.ama herşeyin cevabını ölünce alacağiz.

21.03.2009 - Misafir

Ankete dair

Yorumların birçoğuna katılırak anketin çok yanlı olduğunu söylemek isterim. Ve şu an Türkiye dışında yaşayan biri olarak da tebliğ derdi olmasa bile bir insanın insan olarak çevresindekilerle ilişkide olduğunu hatırlatmak isterim. Komşularımızı arkadaşlarımızı hiçe sayıp onlarla düşman olmak yerine tanımaya çalışmak gerekir. Benim için evet din tek olabilir. Ama bir insanın bile inandığı bir değere saygı göstermek anlamak benim insani vazifemdir en azından.

04.04.2009 - didem

çarpılcan haberin yok din

çarpılcan haberin yok din diye bişey yok olduğunu nerden biliosun çarpılacaksın tövbe de bak senin bu dediğini duyunca seni dövesim geldi.şu anda sinirden yerimde duramıyorum.seni allaha havale ediyorum bi daha sakın ola böle bişi deme.çarpılırsan sölemedi deme

06.04.2009 - Misafir

Konular

TESLİS (ÜÇLÜ-BİRLİK) İNANCI HAKKINDA BİR SAVUNMA!
Hristiyanların Kuran'a bakışı ve değerlendirmesi bu yazıda!
Müslümanlara Sorumuz: Barnabas/Barnaba Yalanına daha ne kadar sarılacaksınız?
''Ama Siz Hristiyanlar biz Müslümanları birer caniymiş gibi gösteriyorsunuz....'' DİYENLERE!
Siz Hristiyanlar neden Pazar günü ibadet edersiniz?
Siz Hristiyanlar neden Pazar günü ibadet edersiniz?
Siz Hristiyanlar neden Pazar günü ibadet edersiniz?
Hey gidi Hey... Sizin İncilleriniz de Hz.Muhammed Paraklet olarak geçiyor haberiniz yok!
Bir şey soracağım Özgür; hani yazılarına 1-2 ay ara vermiştin? Bunları babam mı yazıyor?
İncilleriniz de ''Kadınlar sussun! Onlara Konuşmalarına izin yoktur'' demiyor mu Kafirler!
Hristiyanlar kadına nasıl bakarlar? Ve Hristiyan bir kadın Nasıl yaşar?
Teslisin neresini savunabilirsiniz ki? Bence tamamıyla büyük bir saçmalıktır!
İNCİL’DE KADININ YERİ VE ROLÜ NEDİR? Sadece susun ve konuşmayın mı der?
Vaftiz olmak nedir?
Bu sitede ki, vaftiz tartışmalarına son veriyorum!
Sizinkiler o daha küçücük ''günahsız'' çocukları vaftiz etmiyor mu? Ki ''günahlarından'' arınsın!
Hem bizim Peygamberimiz köleleri özgürleştirdi. Yani bizim dinimiz de, İslamda kölelik olmaz!
''Ama Siz Hristiyan, biz Müslümanları birer caniymiş gibi gösteriyorsunuz...'' DİYENLERE!!!
Diyalog İslam'ı Hristiyanlaştırmak için değil, Diğer Mezhepleri KATOLİKLEŞTİRMEK İÇİNDİR!
İncilleriniz de ''Kadınlar sussun! Onlara Konuşmalarına izin yoktur'' demiyor mu Kafirler!
Müslüman Kardeşler (İhvan'ı Müslimin) Şokta! Mısır'ın en ünlü Din Hocası, Hristiyan oldu!
Sayın Admin, mesajlarımın kasıtlı olarak yayınlanmaması adi Şerefsizliktir!!!
Bir Hristiyan nasıl ''Tövbe'' eder? Yada Hristiyanlıkta tövbe var mıdır? Ve nedir?
Bir Hristiyan nasıl ''Tövbe'' eder? Yada Hristiyanlıkta tövbe var mıdır? Ve nedir?
Abdest alır mısınız? Bahsettiğim Hakiki abdesttir!! Hristiyanlıkta Abdest Kavramı hakkında
Gerçekten de Hristiyanlara tuvaleti Müslümanlar mı öğretti? Yoksa birer yalandan mı ibaret!
Hristiyanlığa göre; Adem, Havva, Şeytan ve Elma! Kısaca bir özeti...
Gerçekten de Teslis ile Tevhid inancı hakkında bir bilgin var mı? O zaman tıkla ve öğren!
Kanlı Çağ!
Bak Özgür efendi, Matta ve Luka da İsa'nın soyu farklı anlatılıyor!Sen ise çelişki yok diyorsun!